Дали сонувате дека имате секс со шеф или целосен странец? Ова се најчестите сексуални соништа и нивното значење!

29 септември, 2020
секс

Ова се значењата!

Секс со партнер

Овој вид сон е показател за состојбата во вашата врска, па затоа треба да обрнете внимание на тоа каков е сексот во сон.

Ако е одлично – нема за што да се грижите!

Ако нешто не е во ред, всушност има нешто што не е во ред со вашата врска. Обидете се да утврдите што е тоа, а особено е важно дали сте се разбудиле за време на тој секс во сон, или непосредно пред да започне. Будењето пред чинот на секс во сон значи дека се обидувате да зачувате нешто за себе во врската.

„Користете секси соништа за да ја подобрите вашата врска“, вели д-р Џесика О’Рајли, автор на Библијата за новиот секс.

“Кажете му на вашиот партнер за што сонувавте. Ако вообичаено не зборувате за проблеми, ова е лесна тема за започнување на тој разговор. Се разбира, ако сè е во ред во вашата врска, не заборавајте да му кажете на вашиот партнер дека сте сонувале да направите нешто специфично. и дека би сакале навистина да го пробате “, рече таа.

Секс со шефот

Ова е многу чест сон! Не, не значи дека навистина сакате да скокнете во кревет со личност која ви е супериорен во работата.

“Сексот со вашиот шеф во сон е сигнал дека не се чувствувате доволно наметливо во сопствениот живот. Мозокот ви испраќа сигнал дека треба повеќе да се наметнувате и да се борите за себе. Во зависност од тоа како се чувствувате во сонот, тоа значи дека може да се чувствувате и користено или како околината да не ве цени доволно “, вели експертот за соништа Ли Чемберс.

Секс со славна личност

Актер или актерка, некој од музичката сцена кога „кретен“ те посетува во соништата?

“Честопати, овие соништа се потсетуваме на повеќето детали. На овој начин, мозокот се обидува да нè” почести “и да ја подигне нашата самодоверба. Исто така е можно да имате недостаток на возбуда и ризик во животот, бидејќи сонот секогаш ќе има воведна приказна – како сте познати. лицето генерално беше пронајдено во иста просторија, а камоли во кревет “, вели тој.

Секс со некој што вообичаено го мразите

Експертите за толкување на сонот велат дека не е толку многу кој е во твојот сон, туку како се чувствуваш кога ќе се разбудиш.

“Нашата личност игра најголема потсвесна улога во формирањето на такви соништа. Тоа честопати ни покажува завист на овој начин. Запрашајте се како се чувствувате за време на секс во сон, и како се чувствувате по будењето, и тоа ќе биде одговорот на прашањето зошто е тоа само таа личност таму “, рече тој.

Секс со потполно странец

Ова е еден од најчестите сексуални соништа. Потсвеста секогаш го става овој сон во многу пријатен контекст – тоа е некој што го гледате во сон за прв пат, и одеднаш меѓу вас има „пеперутки“ и неверојатна „хемија“, кои кулминираат во сексот.

“Не е точно дека ова значи да барате нов партнер, толку” очаен “што вашата потсвест ќе ви испрати измислена личност. Таа личност е еден вид потсвесна слика за вас, создадена од мозокот. Запрашајте се зошто таа личност ве привлече во сон, и дали тоа ве потсетува на некого “, наведува тој.