Дали ве нервира кога вашиот партнер не ги соблекува чорапите за време на сексот? Еве поради што го прави тоа и како влијае на оргазмот!

8 октомври, 2020
чорапи

Дали вашиот партнер останува во чорапи за време на „акцијата“?

Веројатно ја знаете оваа сцена – вие сте во спалната соба, подготвени сте да се фрлите во акција, и двајцата брзате да се соблечете, а тој останува во чорапите во кои помина цел ден?

Постои невообичаена врска помеѓу чорапите и оргазмот, и кај мажите и кај жените!
Кое е вашето мислење за тоа?

Холандска студија случајно покажа дека мажите кои имаат проблем со притисок, или на друг начин се ладни, имаат многу поголемо чувство на задоволство и почест оргазам доколку носат чорапи.

За време на студијата, мажите биле подложени на скенирање на мозокот, додека нивните партнери се обидувале да ги задоволат. Имаше нацрти во просторијата каде што се наоѓаше скенерот, а многумина се пожалија дека им се студени стапалата. Кога им беа дадени топли чорапи, значително поголем број од нив можеа да достигнат кулминација.

Студија спроведена на Универзитетот во Гронинген покажа дека чорапите се потполно неочекуван „помошник“ за жените да доживеат оргазам.

Во оваа студија, учесниците беа поделени во две групи. На некои им беа дадени топли чорапи за носење за време на секс, додека други останаа боси.

Дури 80 проценти од жените кои носеле чорапи за време на сексуалниот однос можеле да доживеат оргазам, додека тоа било случај само со 50 проценти од учесниците боси.