Добро познат терапевт откри: Кога неверството е прифатливо?

9 јуни, 2020
фгфхфг

Д-р Рут Вестхајмер е успешна сексуална терапевтка, која од 1981 година е домаќин на шоуто за сексуално говорење. Во интервју за „Инсајдер“, таа откри кога прељубата е прифатлива, а исто така тврди дека во тој случај е подобро да се скрие.

„Не верувам во искреност по секоја цена“, кажа сексуалната терапевтка, а потоа објасни што точно значеше:

“Ако некогаш сте се изневерувале со партнерот под дејство на алкохол и никогаш не сте виделе со кој сте извршиле прељуба, чувајте го тоа за себе. Не кажувајте му на партнерот”.

Терапевтката смета дека чувството за каење кај лицето кое извршило таква прељуба е доволна казна и индикатор дека не треба да му се кажува на партнерот за да не се загрози врската или бракот.

Советите на д-р Рут се за полза на „понежниот“ пол, затоа што неодамнешната студија објавена во „Royal Society Open Science“ покажа дека жените се подобри во криењето на неверството, пишува „Yorkујорк пост“.