Единствена важна вештина за добар секс

2 септември, 2020
Who-Wants-Sex-More-In-Relationships-Men-or-Women-The-Answer-May-Surprise-You_520185928_Dean-Drobot-1024x683


Луда хемија, феноменални вештини, физичка издржливост и оргазам – многумина мислат дека нема добар секс без овие четири „состојки“. Сепак, се чини дека многу од она што го мислиме за сексот е погрешно

Man and Woman Having Sex Stock Footage Video (100% Royalty-free) 23682415 |  Shutterstock

Експертите велат дека само едно гарантира вистинско сексуално задоволство, а тоа е целосна посветеност. Главните елементи на целосната посветеност на партнерот се фокусирање за време на сексуален однос, чувство на длабока еротска интимност, добра комуникација, искреност и желба за задоволство. Неодамнешно истражување покажа дека многу луѓе не обрнуваат премногу внимание на самиот оргазам затоа што сексот може да биде лош и покрај него.

Повеќе внимание се посветува на т.н. оптимална сексуалност и идејата дека сексот може да биде неисцрпен извор на задоволство без оргазам. Повеќето од анкетираните парови ја наведоа тоталната посветеност како најважен елемент на сексуалното искуство, бидејќи нагласува меѓусебно почитување, прифаќање и нежност. Изгледот и техниката на телото се на самото дно на списокот со приоритети во сексот затоа што добрите партнери доаѓаат во сите форми и големини, а вештините доаѓаат со искуство