14 август, 2020

Прашањето „дали ги затворате очите за време на секс“ е важно, затоа што очигледно очите се огледало на душата.

Често пати се случува паровите да не разговараат за сексуалниот живот, па како последица се јавува незадоволство во креветот.

Затворањето на очите во текот на сексуалниот однос може да укажува на различни проблеми, тврдат научниците.

Првата можност е чувството на непријатност за време на сексуалното изразување.

Некои луѓе имаат вроден срам од сексуалното задоволство и сопственото тело, па во најлош случај мижењето може да значи дека сте потполно исклучени од ситуацијата. Односно, присутни сте само физички, а мислите некаде ви лутаат.

Исто така, на тој начин некои лица се исклучуваат од секојдневието и се фокусираат од чувствата. Поточно, затворањето на очи сугерира дека се трудиме да се сконцентрираме на акцијата.

Нерешените проблеми исто така може да доведат до затворање на очите. Незавршените расправии, навредите или финансиските недоразбирања се само дел од причините кои влијаат на поврзаност

Остави коментар

Почетна // Life Story // љубов и секс // Еве зошто ги затвораме очите во текот на сексот
Горе