Факти за сексуалните играчки кои ќе ве забавуваат, но и ќе ве едуцираат!

21 септември, 2020
дилда

Вибратор кој има додаток за стимулација на клиторисот во форма на зајак е направен во 1983 година, а формата на зајакот е дадена затоа што на јапонските производители не им било дозволено да прават вибратори

Првата играчка за секс е стара околу 30 000 години и е пронајдена во германија. Првиот електричен вибратор го направи др. Цозеф Мортимер Гранвил за релаксација на мускулите. Тежеше околу 18 килограми и беа потребни две лица да ракуваат.

Неколку поинтересни факти за сексуалните играчки:

1.Скоро 44 проценти од жените на возраст меѓу 18 и 60 години користеле сексуални играчки барем еднаш во животот.

2.Омажените жени користат сексуални играчки многу пати почесто од оние кои се соло.

3.Околу 25 проценти од паровите користеле сексуални играчки за време на сексуалниот акт.

4.Забрането е продавање на вибратори во американската држава Алабама.

5.Околу 37 проценти од жените веруваат дека сексуалните играчки претставуваат закана за мажите.

Една од најскапите сексуални играчки е вибратор од бело злато опкружен со 117 дијаманти, а неговата вредност е околу 4 илјади евра.

По објавувањето на книгата „50 нијанси сиво“, продажбата на сексуални играчки се зголеми за 50 проценти.

Вибраторот кој има додаток за стимулирање на клиторисот во форма на зајак или т.н. Вибраторот зајак е направен во 1983 година, а тој добил облик на зајак бидејќи јапонските производители не смееле да прават вибратори.

Најпопуларните сексуални играчки се вибратори, прстени на пенис и гумени вагини.