“ЈА ФОРСИРАВ СОПРУГАТА ДА БИДЕ ДОМИНАНТНА, НО СЕГА МИСЛАМ ДЕКА ПРЕТЕРА”

1 јули, 2020
55555


“Сега се прашувам дали субмисивност е она што навистина сакам…”

Постои проблем во нивниот брак…Од сексуална природа…

-Иако сум по малку перверзен и многу страствен, мојата сопруга и понатаму не е на свое, што се однесува до нејзината сексуалност, дури и е непријатно да разговара на таа тема. Го прифатив тоа и ја охрабрував да ми се повери и да ми каже што сака да правиме во кревет.- исповеста ја започнува маж (36) кој сакаше да остане анонимен.

– Ова неодамна се смени на необичен начин , затоа што настојував таа да биде доминантна во нашиот однос. Ова доведе до тоа да морам стално да ја масирам, а јас се помалку добивам орален секс.

Верувам дека ова е позитивна работа, но не успеав да пронајдам рамнотежа за да бидеме и двајцата задоволни. Сега се прашувам дали субмисивноста е навистина она што го сакам. Дали имате совет за мене? Не праша. Одговор: Можеби првенствено сакавте таа да ја превземе класичната садо- мазо улога, но таа тоа го протолкувала како дозвола да бара нејзините потреби да бидат задоволени и тоа воопшто не е лоша работа. Пробајте тоа да го сватите како важен стадиум на нејзиниот, а и на вашиот сексуален развиток.

Бидете трпеливи. Предложете и да во сето тоа си играте и продолжите да и дозволувате да ви наредува , за да доживее задоволство.Со тек на време предложите и да ги замените улогите и пронајдите златна средина помеѓу доминантноста и субмисивноста. Тоа би требало да ви пружи оддишка и на двајцата да ви помогне подобро да го разберете задоволството, флуидноста, а не ригидноста во поларизираните игри.