Како да флертувате со хороскопските знаци?

15 април, 2020
Наасловна

Изолација е, се надеваме дека ќе помине, а астрологијата нас не спрема за излегувања и дели совети за најдобри флертувања. Дознајте кој знак е во хороскоп и освојте го со мали трикови.

Овен
Овните се остри луѓе кои сакаат веднаш да го земат она што им припаѓа. Претставниците на првиот хороскопски знак понекогаш имаат проблеми со флертувањето, но ова е честа појава. Значи, Овенот може да изгледа наивно или несмасно кога се обидува да флертува. Тие покажуваат таква рамнодушност што од една страна е слатка, а од друга страна е во состојба да ја импресионира со својата упорност. И иако претставниците на овој хороскопски знак не се манифестираат како господари на флертување, нивната искреност е зачудувачка.


Бик

Биковите се обични луѓе кои се добро прилагодени за секоја работа што е добро разгледана. Нивните постапки се полни со достоинство, а нивното природно воздржување не им дозволува отворено да флертуваат. Ова не значи дека претставниците на другиот хороскопски знак воопшто не флертуваат. Тие го прават – но во границите на нивното разбирање за тоа што е дозволено. Штом претставникот на овој хороскопски знак го почувствува фидбекот, тој ќе почне да се приближува со голем интерес.

Близнаци

Близнаци сакаат да флертуваат. За нив, ова не е само одредена фаза за врска, туку и многу возбудлива игра. Со сигурност може да се каже дека многу претставници на третиот хороскопски знак флертуваат малку, не мислејќи дека некој може да го сфати сериозно. И, зошто Близнаците ќе го дозволат тоа? За претставниците на овој хороскопски знак, флертувањето е безопасна работа.

Рак

Повеќето ракови го заменуваат флертувањето со внимание. За нив, ова е најдобриот начин да покажете внимание, да покажете дека се заинтересирани за личноста. Поради ова, многу луѓе добиваат знаци на внимание од ракот, кои се збунети околу тоа што им овозможува ракот за нив. Сепак, причината е едноставна. Искрено чувство не е во врска со флертувањето, туку грижата која ја дава лицето родено во рак. За претставниците на овој хороскопски знак, таквата акција бара посветеност и затоа тие им оддаваат ваква чест само на избраните.

Лавот

Лавот е еден од господарите на флертувањето. Во романтичните игри се чувствува како риба во водата. Понекогаш се случува претставник на овој хороскопски знак дури и да не забележи дека покорил некого со шармантна насмевка. Имајќи го љубовниот шарм на таквата моќ, Лавот не се обидува да ја сочува својата моќ и затоа комуницира со сите околу себе. Откако се воодушевени од шармот на еден човек роден под со conвездието на Лавот, интервјуираните стануваат негови обожаватели, редовно примајќи нова емоционална грижа.

Девица

Девицата не флертува во вообичаена смисла на зборот. Соочена со нечии знаци на внимание, таа претпочита да не ги забележува, игра недостапност, бега и се преправа дека не и е грижа. Можеби изгледа дека лицето родено под знакот на Девица се плаши од романтични врски. Порано или подоцна, претставниците на овој хороскопски знак се предаваат под притисок на додворување и почнуваат да се враќаат. И овде веќе имаме можност да забележиме како изгледа флертувањето во правец на девица. Како по правило, овие обиди се да ги задоволиме, да помогнеме и да имаат корист.

Вага

Карактеристично е за Вага да настапи во најдобро можно светло. Интересно е што флертувањето е навика за многу ваги, така што нејзината манифестација во комуникација со спротивниот пол не е знак на сочувство. Бидејќи се многу талентирани, луѓето родени под знакот на вага знаат да покажат завидна комуникациска уметност.

Шкорпија

Шкорпиите потсетуваат на вистински предатор за време на флертувањето. Тие го живеат животот во потполност, па затоа им е досадно да минуваат низ фазите на флертувањето. Ако некое лице родено под знакот на Шкорпија одлучи дека сака да има врска со некого, тогаш тој едноставно го избира како жртва и го прима без непотребни гестови. Еден поглед е доволен за да го привлече вниманието на личноста која е заинтересирана за него. Понекогаш овие оружја не се доволни и тогаш шкорпијата може да ја искористи вистинската мрежа на интриги и наводно случајни околности што ќе доведат до посакуваниот резултат. Друга личност би ги сметала овие манипулации премногу комплицирани, но шкорпијата не може да се ослободи од желбата да лови.


Стрелец

Стрелците се многу шармантни луѓе со неверојатна смисла за хумор. Тие го привлекуваат вниманието на другите ако сакаат лицето кое е заинтересирано да ги забележи. Шегите најдобро ќе ја испровоцираат реакцијата на вистинската личност. Стрелецот искрено флертува. Не е во неговиот кодекс на чест да се обрне внимание на растот на кариерата, парите или другите придобивки.


Јарец

Јарецот кој флертува прави прилично смешни дела, кои во никој случај не се комбинираат со додворување. Ретко е кога претставниците на овој хороскопски знак се навистина способни да маѓепсаат и убаво да привлечат внимание кон себе. Најчесто тие едноставно се присутни: секогаш се некако во близина. Ова не значи дека јарецот е здодевна или бесчувствителна личност во љубовта. Воопшто не е така. Тие едноставно не се господари на заведување, но има многу други области каде што се талентирани. Фазата на флертување не е толку долга, така што можеме да му простиме на јарецот.

Водолија

Водолијата е еден од професионалците во областа на флертувањето. Ако се плаќаат пари за оваа вештина, претставниците на овој хороскопски знак би можеле да станат милионери. Водолија е вистинска огномет, духовност, снаодливост, хумор. Таа се движи убаво, се насмевнува во зачуденост. Единствената слаба карактеристика на водолијата е дека тој мора да биде апсолутно слободен да размислува за да дејствува опуштено за време на флертувањето. Ако некој вознемири или лути претставник на одреден хороскопски знак, тие ќе ги загубат сите свои вештини сè додека не се вратат во нормала.

Риба

Рибите се преполни со спротивности. Не е изненадувачки, флертувањето е непријателски феномен. Од една страна, претставниците на дванаесеттиот хороскопски знак се однесуваат многу љубезно, нежно, слатко. Тие се многу искрени и грижливи. Но, во исто време, во нив чувствуваат моќна еротска енергија. За многу риби, сексот на првиот датум станува логично продолжение на флертувањето. Предвидувањето на однесувањето на Риби за време на флертувањето е доста тешко. Сето тоа ќе зависи од рамнотежата на силите што дејствуваат врз нив. Но, постои еден генерален тренд: Рибите почнуваат да флертуваат многу бавно, внимателно гледајќи во соговорникот.