Како да го освоиме,сакаме и задржиме “најпитомиот знак”, а тоа е бикот?

20 мај, 2020
bik

1. Помалку стрес за време на подготовката

Организирање на свадба, без оглед колку е магично, е стресно за младенците, особено ако тие сами организираат сè и ако треба да координираат голем број на различни желби и потреби на гостите. Меѓутоа, кога знаете дека свадбата ќе ја славите само во кругот на најблиските пријатели и семејство,нема да ви биде толку стресно.

2. На вашата свадба присуствуваат замо вашите најблиски

Вообичаено е да се поканат до неколку стотици луѓе на свадби, во кој се вклучени сите оние луѓе кои младенците не ги познаваат ниту лично, но може да бидат колеги од родители, далечни роднини од петтата генерација кои никогаш невестата и младоженецот ги немаат видено, соседите кои се викаат само “ради реда”, пријатели од детството со кои младенците немаат контакт веќе дваесет години и слично, без за младенците воопшто да ги сакаат сите во нивниот голем ден.Малите свадби се можност да ги поканите само оние кои навистина сакате, оние кои беа со вас во и најубавите и најтешките моменти од животот.

3. Помали трошоци

Прашањето за парите е најчеста причина за кавги кај сите парови, особено кога станува збор за планирање на венчавки. Седнете со вашиот партнер и разговарајте заедно за различните опции за венчавки и различните буџети што би можеле да ги издвоите. Сепак, имајте на ум дека некои трошоци ќе останат исти како за време на голема свадба, како цената на фустанот, костумот, фризурата, шминка, чевлите, фотографот и бендот.

4. Поинтимна атмосфера

Со фактот дека бројот на гости ќе биде многу помал отколку што би бил во некои други околности, атмосферата ќе биде поинтимна. Младенците ќе можат да се посветат на секој гостин поединечно.

5. Сè уште е посебен ден

Сè уште е ден кој со нетрпение го очекувате,за што можеби сонувавте со години, и ако се ожените со вашата искрена љубов,сè останато се детали.На крајот на краиштата, тоа е само еден ден. Само она што следи по свадбата е вистински живот, вистинско партнерство и вистински тест на љубовта.