Како се сложувате со партнерот според јапонскиот хороскоп?

8 мај, 2020
horoskop 2

Бројот на горниот дел од колоната на табелата во која е вашата година на раѓање е вашиот карактеристичен број. Табелата го опфаќа периодот од 98 години, од 1904 до 2002 година, а на неа можете да одредите во кој знак сте родени, која боја, кој елемент и кој хороскопски знак припаѓа на вас или личност. Табелата е исто така вечен календар затоа што може да се допише.

Обрнете внимание на фактот дека јапонските години не се бројат од 1 јануари до 31 декември, туку од 3 до 2 февруари следната година. Така, едно лице родено на 15 јануари 1955 година, ќе ги бара своите знаци во колоната за 1954 година. Најдете ја вашата година на раѓање во табелата, а во следната колона, видете кој број е на врвот на таа колона.

Запомнете или запишете. Повторете го истото за вашиот партнер. Луѓето чии карактеристични броеви се на круг на броеви и елементи (десно) во соседните полиња, поврзани со широки жолти стрели, многу добро се снаоѓаат.

Идеално е ако од бројот на мажот големата стрела оди кон бројот на жената. Луѓето чиј број е на исто поле, исто така добро се сложуваат. Луѓето чиј број е во полињата поврзани со тенки црвени стрели, не се согласуваат. Овие стрели укажуваат на лошо влијание на една личност од друга страна.

1, бела, вода

Луѓето родени под оваа ѕвезда се под влијание од Месечината. Водата е нивниот заштитен елемент. Нивната природа е променлива. Како водотек, тие се прилагодливи, тие лесно влегуваат во различни слоеви на општеството, наоѓајќи ги најчудните начини, тие можат да стигнат насекаде како што водата влегува дури и во најмалата пукнатина.

Исто како што водата, додека тече, станува сè пообилна и на крајот се влева во големиот океан, така и тие, во позрело време на животот, конечно доживуваат големо признание и среќа. Се препорачува да спијат со главата свртена кон север, што ќе спречи здравствени проблеми со задржување на водата во организмот. Времето кога тие се најактивни е околу полноќ. Влагата им носи рамнотежа, затоа се препорачуваат долги прошетки покрај реката и во дождливо време.

2, црно, Земја

Личностите под оваа ѕвезда се родени во знакот на Венера, тие не се наметливи и полека се искачуваат по скалите на успехот. Нјдобро се сложуваат со оние родени во година бр. 9, елемент Оган, а сродни се со 5 и 8- Земја.

3, тиркиз, Дрво

Овие луѓе се живи, витални и омилени. Најдобро се сложуваат со број 1, елемент Вода, сродни се со година 4.

4, зелено, Дрво

Овие личности се под влијание на Јупитер. Тие се со отворен дух, не се лутат , прилагодливи се и добри соработници се.

Најдобро се сложуваат со бр.1 и симбол Вода, а сродни се со број 3. Многу се приврзани со бр 9, елемент Оган.

5, жолто, Земја

Под влијание на Сатурн и Земја, тие се многу среќни. Родени лидери, лесно стекнуваат пари и богатство.

Најдобро се сложуваат со бројот 9, елемент оган, а сродни се со 2 и 8 , елементи на Земја.

6, бело, Метал

Венера владее со овие луѓе. Тие се доследни, не се многу искусни во односите со луѓето, горди се и не подлегнуваат под влијанија.

Најмногу поддршка добиваат од броевите 5, 2 и 8, елементи Земја. Сродни се со број 7.

7, црвено, Метал

Овие личности се заштитени од планетата на убавината и љубовта- Венера и секогаш имаат богатство. Но, имаат проблем во односот со семејството и склони се кон конфликти.

Најдобро се сложуваат со 5,2 и 8 елементи на Земја, а сродни се со година 6.

8, бело, Земја

Личностите родени под оваа ѕвезда се под влијание на Марс. Тие се трпеливи и постојани, напредуваат постепено и сакаат совршенство.

Најдобро се сложуваат со оние родени во година 9, елементи на Огнот, сродни се и живеат во хармонија со припадници на година 5.

9, виолетова, Оган

Овие личности се родени во знакот на Марс. Амбициозни се и имаат желба за создавање на нови нешта.

Најдобро се сложуваат со 3 и 4 , елементи на Дрво, а луѓето со година 9 за нив се секогаш нов извор на енергија и идеи.