Како сте започнале така ќе завршите: Еве што вели новата студија за мажите кои изневеруваат!

21 мај, 2020
варање

Ако вашиот партнер изневерувал во предходната врска за да биде со вас, големи се шансите тој да ве изневерува и вас. Џош Фостер, автор на студијата и професор на Универзитетот во Алабама, го потврди овој заклучок на студијата и рече:„Поединците кои започнале нова врска со мамење на својот поранешен партнер, се многу помалку посветени, помалку задоволни и помалку инвестираат во љубовни врски од оние што не започнале врска со мамење“.

Резултатите, исто така, покажаа дека повлечените луѓе, наспроти оние што се отворени и дружеубиви, многу поверојатно ќе стават крај на постоечката врска заради нов партнер и дека многу често имаат непожелни особини како ароганција, егоизам и себичност и се социјално пасивни.

Значи, заклучокот е јасен – изреката: „Еднаш измамник, секогаш измамник“ е апсолутно точна!