„Ќерка ми ме виде со љубовникот додека имавме секс, и сега се плашам дека ќе му каже сè на својот татко“.

30 септември, 2020
GettyImages-486709246

“Мојот сопруг е често отсутен од дома поради работа, а во меѓувреме најдов љубовник. Јас имам 35 години, тој е 33 и исто така е оженет. Двајцата имаме деца”, ја започна анонимната жена признанието во писмото до советникот Деидре.

Тие се запознаа на работа, но кога започна карантин и работа од дома, тие не можеа толку многу да се видат – сè се сведуваше на флертување преку Зум. Штом мерките се олеснија, тие се најдоа и имаа секс во неговиот автомобил, неколку пати. “Кога работите почнаа да се враќаат во нормала и нашите деца започнаа со училиште, најсигурна опција е тој да дојде во мојата куќа бидејќи мојот сопруг работи шест дена во неделата.

Минатата недела ќерка ми се разболе и остана дома, но целото таа спиеше ден, па затоа не мислев дека е проблем да дојде мојот љубовник“.

Имаа секс во кујната, а од страст не ја слушнаа девојчето како се буди и почнува да се качува по скалите. Влезе во кујната и рече дека не се чувствува добро. “Таа беше половина заспана, и јас брзо се облеков и ја однесов во собата додека overубовникот излета од куќата. Таа брзо заспа повторно”. Сега се плаши дека малото девојче ќе му каже на својот татко сè за тоа како ја нашла својата мајка со друг маж. “Единствено што ме теши е дека мојот сопруг работи во долги смени и не и посветува толку внимание кога е дома. Ни тој не ми обрнува многу внимание и тоа е една од главните причини зошто имам друга. Размислувавме со години и сексот е досаден “Знам дека звучи себично, но не сакам да ја прекинам аферата. Од друга страна, не сакам мојот љубовник да го напушти своето семејство. Не би го сторил истото”. Психотерапевтот Дејдре ја утеши точно на почетокот на одговорот. “Ако помина една недела откако вашата ќерка му рече нешто на вашиот сопруг, тогаш таа веројатно не ни сфати што виде.

Сепак, вие играте со оган и оваа афера нема да заврши добро. Вашиот сопруг порано беше вистинскиот човек за вас веднаш штом во брак, па затоа треба да вложите повеќе енергија во вашата врска и да го заживеете вашиот сексуален живот “.