Кога и зошто водењето љубов станува здодевно?

8 октомври, 2020
Seks-2


Ние ја знаеме теоријата дека љубовта трае три години. Некои тврдат дека ова е точна пресметка, додека други веруваат дека нема никаква врска со вистината.
Сепак, работите се менуваат и во врска со сексот.

Тоа, велат научниците, се случува по две години врска. Тоа е моментот кога страсната заљубеност поминува и се претвора во почит и поврзаност. Досадата се јавува поради сите промени што ги носи животот, вклучително и заеднички обврски и проблеми. Сè станува рутина од која честопати не гледаме излез. Зошто сексот станува досаден? Една од главните причини за досада во спалната соба секако се децата. Проблемот не е само во тоа што нивните родители честопати им дозволуваат да спијат со нив во кревет, туку и дека жената поминува низ промени што и се случуваат на нејзиното тело, па може да дојде до губење на самодовербата и желбата.

Обврските и заморот доведуваат до пад на енергијата и често се случува да паднеме во кревет навечер и да се будиме сами наутро – честопати подеднакво уморни, па маѓепсаниот круг продолжува. Друг проблем се појави со појавата на Интернет и страниците каде што луѓето можат виртуелно да се споделат со другите. Се случува некое лице да најде некого со кого ги споделува своите животни ставови и интимни податоци, не знаејќи дека сè е само виртуелно и дека ваквите „врски“ не нудат ништо во реалниот живот. Пријатно е затоа што не сме во ситуација да ги трпиме сите недостатоци на личноста со која флертуваме или веќе сме во врска. Но, кога сме уморни од нашите партнери, потребно е многу малку да сакаме нешто ново.


Променете ги вашите сексуални навики Сè во животот може да биде здодевно, некои работи лесно се откажуваат, а за некои треба да се потрудиме бидејќи тие носат со себе долгорочно задоволство и среќа. Задоволни од нивниот сексуален живот се обично луѓе кои добро се познаваат себеси, зборуваат кога има незадоволство, ги почитуваат чувствата на другите, градат врска со својот партнер и преземаат одговорност.