Колку долго трае идеалниот секс?

2 мај, 2020
seks

Ритамот на живот се одразува многу во интимниот свет. Често ја пренесуваме брзината на живот и во спалната соба. Раскината облека лета на сите страни, паднати предмети, разместени мебели…и сето ова за само неколку минути.

Сексолозите се убедени дека брзиот секс е површен и не можете да доживеете задоволство какво што се доживува по време на бавната љубовна игра. Тие препорачуваат барем 5 минути предигра, необходно е бавно да се раскопчувате, а не да расфрлате кошули и веш над главата на партнерот. И уште нешто, сето ова направете го на светло – тоа е најмоќниот афродизијак. Понатаму следуваат 25 минути секс, а преодот од подготовка кон сексуален контакт е пет минути орален секс.  Тоа е советот на сексолозите, па не би било лошо да се обидете!