Микро, нормален или XXL: еве колку навистина е долг просечен машки полов орган, а колку е најдолгиот во светот

28 јуни, 2020
linijar 3

во ерекција се долги од 12,5 до 16 центиметри. А доколку сакаме да бидеме по прецизни Која величина е нормална, а што спаѓа во екстремно

Една од машките депресии е величината на половиот орган.

Едни не се задоволи со должината, други мислат дека е најважна техниката, а на сите не им е јасно што се смета за просек, а што не.

Според научниците постоја 3 основни велиини на пенисот, микто, просечен и XXL.

Микро пенис

Во оваа категорија спаѓаат половни органи кои се пократки под 7,62 центриметри. Микто пенисот е орган со нормална должина, но од авион се гледа како многу мал. Работата е во тоа што тој е делумно скриен во телото.Вовлечен е во кожата на долниот дел на стомакот и длабоко во тестисите, па затоа изгледа “заробен”.Оваа категорија е многу ретка, дури 0,6% од мажите имаат микто пенис.

Просечен

Различни истражувања говорат различни цифри, но повеќето се сложуваат дека во оваа категоија спаѓаат полови органи кои, 20 истражувања за просечна должина процениле 13,2 центиметри. Повеќе од 90% мажи спаѓаат во оваа категорија.

XXL

Почести се од микро пенисите, но сепак се водат како многу поретки од просечните. Должината варира, од 16 до 34 центиметри, а како неофицијален рекорд е Мексиканецот Роберто Ескивел Кабрера кој тврди дека неговиот полов орган е долг неверојатни 48 центиметри, но тоа веќе спаѓа во ретки екстремни случаеви.