Можеби не сте еден за друг: Проверете го тоа во овие 5 точки

22 април, 2020
16418959215e9f0c9829231810049401_w640

Дали сте еден од оние што не можат да кажат „доста“, или дали сте подготвени да признаете дека сè што е убаво има крај? Еве неколку ситуации што можат да ви помогнат да донесете конечна одлука.

1. Вашиот партнер избегнува да поминува време со вас

Тој сака да поминува време со другите, но дали е зафатен кога ќе го повикате? Тоа би можело да запали некои црвени светла.

2. Мислете дека не сте повеќе иста личност како што бевте на почетокот на врската

Сите ние се менуваме со тек на време и тоа е нормално. Како и да е, не е знак за здрава врска ако ги менувате навиките едни на други надвор од признавањето. Немојте да мислите дека сте направиле нешто погрешно ако само го направите тоа што ве прави среќни и не повредувате некој друг.

3. Комуникацијата станува површна

Клучот за секоја здрава врска е здравата комуникација. Ако повеќе не сакате партнерот да им верува на вашите најдлабоки чувства и да разговарате со некој друг претходно, можеби е време да размислите каде оди вашата врска.

4. Повеќето разговори завршуваат во расправија

Секако, би било здодевно ако сите бевме исти. Не е страшно ако вашите ставови тука и таму не се совпаѓаат со ставовите на вашиот партнер. Меѓутоа, ако чувствувате дека постојано се расправате за малите работи, ова може да биде знак дека не сте еден по друг.

5. Вашето срце повеќе не трепери од помислата на вашиот партнер

Пеперутките во стомакот не можат да живеат засекогаш, се разбира. Сепак, тоа не значи дека треба да станете потполно рамнодушни од помислата на вашиот партнер. Ако повеќе не чувствувате блискост како порано и помислата на партнерот не ви носи насмевка на лицето, ова би можело да биде лош знак.