На мажите најмногу им се допаѓаат жени облечени во црвена боја

28 септември, 2020
0756f5c25daa632a9cd5d9d7e90fb2d8

Дури 56 проценти од момците сметаат дека жените во црвена облека се најатрактивни. Но, само 12 проценти сметаат дека црвената боја е боја на интелигенција, додека 28 проценти од луѓето ја сметаат за агресивна.

Подготовки за прв состанок или интервју за работа најмногу се борат со избор на гардероба. Што да облечете без да бидете премногу агресивни, но и досадни? Одговорот е едноставен – црните парчиња облека се најсигурни затоа што црната е бојата на самодовербата, покажува студијата на британската компанија за облека „Маица“.


Од 1.000 испитаници, 56 проценти сметаат дека црната зрачи со најголема сигурност и доверба. Црвената е на второ место, како боја избрана од 40 проценти од луѓето.

Овие две бои се оние кои оставаат најголем впечаток, со тоа што црвената боја е прв избор на мажи за жени, 56 проценти од нив сметаат дека жените се најатрактивни во неа. Но, само 12 проценти сметаат дека црвената боја е боја на интелигенција, додека 28 проценти од луѓето ја сметаат за агресивна. Кафеавата, портокаловата и розовата боја во никој случај не смеат да бидат моден избор за првите состаноци, сметаат 90 проценти од испитаниците.