Најромантични начини да кажете “те сакам”

25 април, 2020
Naslovna

Во својот бестселер на Њујорк Тајмс – “5 Јазици на љубовта: Тајната на љубовта што трае”, од експертот за брак д-р Гери Чепмен особено потенцира една важна комуникациска вештина која падна во позадина во нашето брзо дигитално општество, а тоа е – пишаниот збор.Притоа се мисли на зборот напишан со раката и пенкалото на хартија, а не пишување на тастатурата на телефонот.

Сетете се на минатото, љубовните писма биле епски! Украсени со панделки, кутирани и складирани со децении и се пренесувале на новите генерации. Вашиот израз на љубов може да биде епски, барем во форма на парче хартија залепено на огледало, а овие романтични цитати можат да ви помогнат како идеи.

Зборови кои го греат срцето

  • Велат дека се заљубуваш само еднаш, но тоа не може да биде вистина. Секој пат кога ќе те погледнам, се вљубувам повторно одново.
  • Те сакам до месечината и назад
  • Со тебе вечноста нема да биде така долга 
  • Не знаев колку може да биде радосен животот сè додека не го видов твоето лице.
  • Кога ќе те погледнам, си помислувам: Боже, каква одлична работа си направил!
  • Би можел цел живот да барам и никогаш нема да пронајдам друг/а како тебе
  • Да те сакам помалку, можеби тогаш би можел/а повеќе да разговарам за тоа.
  • Кога не си со мене, на моето срце му фали парче од него.
  •  Ако некогаш заборавиш – нема момент кога не мислам на тебе.

Потребни ви се само неколку минути да напишете нешто вакво убаво на саканата личност, а чувството на љубов кое ќе го разбудите, ќе трае долго