Научниците пресметаа колку вашата друга половина треба да биде помлада од вас: Ова е формулата!

23 септември, 2020
НАСЛОВНА

Ако сте склони кон врски со помлади момчиња или девојчиња, откријте дали разликите ќе ве дистанцираат

Конечно е решена вечната дилема дали е подобро мажот да биде постар од жена или, што во денешно време се повеќе се пропагира, жената да биде барем неколку години постара од мажот! Научниците понудија формула според која е можно да се пресмета која би била најголемата разлика во возраста помеѓу љубовните партнери.

Формулата е многу едноставна: земете го бројот на години на еден партнер, поделете со два и додадете осум. Бројот што го добивате е минималниот број на години што треба да ги има вашата „друга половина“. Секој помлад од тоа веројатно во одреден момент ќе започне да создава несовладливи разлики помеѓу партнерите.

На оваа тема се води полемика на Твитер.

Колку е прифатлива разликата во возраста помеѓу двајца возрасни? – напиша еден твитерџија.

„Пет до седум години машкото да биде постаро“, напишала една Гога.

– Јас и мојот дечко сме разлика 16 години. Сепак, јас сум посериозна од него, а тој е толку немирен. Но, ние сме заедно осум години – своето искуство го сподели друга корисничка на Твитер.

Почитуван совет се обиде да биде рационален:

Па, тоа зависи и од тоа колку години имаат. Ако таа има 18 години, глупаво е што тој има 33 години. Но, ако таа има 40 години, не е глупаво он да има 55 години.

– Која црна разлика? Дали има разлики во љубовта? – напиша една Маја и ги освои симпатиите на повеќето корисници на Твитер.

И кои се вашите искуства, која е идеалната разлика во возраста помеѓу партнерите? Споделете со нас преку коментарите!