Немате играчки за секс? Еве што може да користите!

24 април, 2020
1574460445-31pnMrKzwL

Гинеколог откри какви предмети од вашиот дом можете да ги користите за мастурбација и како да го направите тоа што е можно побезбедно.

Недостатокот на физички контакт ги направи луѓето покреативни додека се дома во разни работи, а задоволувањето на сексуалната потреба е секако приоритет. Според едно истражување преку интернет, секс играчките сега се продаваат повеќе од било кога.

Гинекологот Лорен Стрихер вели дека ова воопшто не изненадувачки. Физичкото дистанцирање доведе до поголема мастурбација. „Најбезбеден начин за задоволување на потребата за секс е дефинитивно мастурбацијата“. Луѓето практично секогаш користеле помагала за тоа, но некои кои можат да ги најдат дома затоа што, некои не можат да си дозволат играчки, а некои не сакаат да купуваат преку интернет или да одат во вакви продавници.

Исто така, Лорен им кажува на луѓето дека не треба да се срамат и дава совети како безбедно да се задоволите со предметите што ги имате дома. Краставиците, електричните четки за заби и свеќите се најчести.

Ако барате нешто што треба да го ставите во вагината, проверете дали има остри рабови и делови. Би било добра идеја да ставите кондом врз него ако предметот има неколку ситни делови за да ги спречите да не лепат во вас. Ако користите електрична четка за заби наместо вибратор, ставете памучна маица или крпа над неа, така што четката да не го иритира вашиот клиторис. Најважно е да бидете сигурни и опуштени.