Овие луѓе најтешко се заљубуваат! Дали сте и Вие меѓу нив?

3 август, 2020
Annotation 2020-08-03 194545

Британските научници веруваат дека е потешко да се најде животен партнер и да се влезе во интимни односи …

Децата кои се раѓаат предвреме имаат помала веројатност да бидат среќни во љубовта кога растат и се соочуваат со поголеми тешкотии во учењето, тврдат експертите.

Ова може да биде причина за нивна скромност, срамежливост, дружење и повлекување.

Британските научници веруваат дека поради послабата социјална интеракција во детството, на недоносените бебиња им е потешко да пронајдат животен партнер и да стапат во интимни односи.

Истражувачите дошле до овие резултати со анализирање на 21 студии во кои учествувале 4,4 милиони луѓе. Резултатите откриле дека оние што се родени предвреме имале 28 проценти помала веројатност некогаш да имаат романтична врска отколку луѓето што се родени навреме.