Овие парови најмалку се расправаат! И еве зошто: Вака го одржуваат мир во бракот!

19 мај, 2020
парови

Научниците заклучиле дека паровите кои имаат најмалку кавги, се оние кои најмногу спијат, а оние кои тоа го прават осум или повеќе часа, со поголема веројатност ќе изразат благодарност до партнерот и повеќе го фалат.

Имено, недостатокот на сон нè прави себични, грозоморни и нервозни, а партнерот е претежно првиот на кој ја пренесуваме нервозата.

Токму затоа се советуваат сопружниците да бидат свесни дека преоптовареноста на обврските и премалку време за одмор може сериозно да ја оштетат врската со некој близок и да не дозволат партнерот да стане издувен вентил. Ако се случува често, таа грда навика станува најголемиот убиец на вашата љубов.

И да им откриеме на мажите уште една тајна: колку и да сте наспани, оставете ја вашата драга да спие колку што сака, а вие направите и го првото утринско кафе. За ваше добро… и нејзиното подобро расположение од почетокот на денот.