Пет причини зошто најмоќните жени обично имаат најлош љубовен живот

21 април, 2020
Businesswoman with clipboard sitting on the desk at office

УБАВА, паметна, независна, силна и – сингл! Звучи познато? Сигурно знаете барем една таква жена, а можеби сте и вие таа, и ако се прашувате зошто и покрај сите овие квалитети имате лош или немате љубовен живот, еве неколку можни причини:

На прво место си самата

 И нема ништо лошо во тоа, освен тоа што може да го претрпи вашиот љубовен живот. Не е лесно да се најде партнер кој ќе ви даде доволно слобода да ги постигнете своите цели и соништа, но не е и невозможно.

Љубовта не ви е приоритет.

 Успешните и силни жени. Љубов и врски скоро никогаш не се приоритет. На прво место, тие обично имаат кариера, и ако се задоволни од работата што ја работат, доволно е тие да бидат среќни.

Пребирлива си

За да ве освои, човекот прво мора да биде на ваше интелектуално ниво и важно е да ги разберете вашите соништа и страсти и да биде подготвен да ве следи, а потоа се бара негова деловна активност.

Вие не паѓате на финти

Воочувате манипулатори и лажговци на прв поглед и не паѓајте на истрошени финти.

Вие не толерирате испади

Знаете колку многу вредите и не зависите од другите, дури и од мажите. Затоа, нема да толерирате никакви испади од партнерот затоа што сте свесни дека не го заслужувате тоа.