По две децении: Брендот “Dolce & Gabbana” учествува на Модната недела во Милано

12 јуни, 2020
ee2fe40df06bbc64da86516bea50e8a8

Новата вест е дека настанот ќе биде оддржан во дигитален формат.

Во месец Мај е одлучено дека Gucci ќе учествува на настанот, а од оваа сабота и Dolce & Gabbana станаа дел од Модната недела.

Carlo Capassa, претседателот на компанијата Camera, вели дека брендот се приклучува на проектот, иако Dolce & Gabbana ја напушти институцијата пред речиси 20 години.

  • Ова е важна порака на единствно и солидарност во ова тешко време. Ова учество има симболична вредност – изјави Carlo Capassa.

Првото издание на Модната дигитална недела е закажано за измеѓу 14 и 17 јули. Неделата на машката мода, којашто традиционално се оддржува во јуни, преместена е за јули.