4 август, 2020

Тие се откажуваат од раскинувањето затоа што мислат дека тоа ќе влијае лошо на другата страна, па затоа толерираат и се надеваат дека работите ќе се подобрат со текот на времето.

Експертите велат дека партнерите остануваат заедно најмногу  од сочувството, а разговорот за раскинување е многу тежок, особено кога едниот партнер е среќен во врската.

„Надежта дека работите ќе се подобрат со текот на времето, ги мотивира двојките да продолжат да се обидуваат и да бидат во врска. Ако едниот партнер даде се од себе за да успее врската, другиот ќе се срами да ја прекине “, рече психологот Shweta Singh.

Од друга страна, луѓето остануваат во лоша врска затоа што не сакаат да бидат сами, така што таквата врска е подобра опција.

Остави коментар

Почетна // Life Story // Постои една причина поради која луѓето остануваат во несреќни врски
Горе