Повеќето луѓе влегуваат во афери кога не се задоволни со овој интимен чин: Тогаш бараат забава од страна!

7 октомври, 2020
секс

Откриена причината зошто луѓето изневеруваат
Ново истражување откри една од причините зошто луѓето изневеруваат.

Најновата студија за апликацијата за средби „Викторија Милан“ откри дека луѓето најчесто се одлучуваат да ги изневерат своите партнери заради орален секс.

Во истражувањето учествувале 9.107 лица, кои имале задача да ги откријат своите сексуални афинитети.

Резултатите покажаа дека луѓето кои не уживаат во орален секс ќе биде потешко да најдат (втор) партнер, бидејќи 65 проценти од жените и 68 проценти од мажите не би сакале да влезат во врска ако не уживаат во овој сексуален чин.
Студијата исто така откри дека 72 проценти од жените и 85 проценти од мажите веруваат дека оралниот секс е многу важен за секоја врска (моногамна или друга) и не треба да се намалува со текот на времето.
И мажите и жените во студијата откриле дека претпочитаат да примаат орален секс отколку да даваат, иако повеќе од 70 проценти од испитаниците тврдат дека уживаат да му пружат орално задоволство на партнерот.

Кој најмногу ужива во орален секс?
Студијата покажа дека во Холандија, 80 проценти од мажите и 81 процент од жените уживаат во орален секс – што ги прави најголеми обожаватели!

Истражувањата покажаа дека во Велика Британија, 81% од жените и 79% од мажите уживаат во овој сексуален чин.

Додека само 72 проценти од жените и 75 проценти од мажите од Австралија се задоволни кога на партнерот ќе и обезбедат орален секс.

Дали вежбате орален секс цело време?