Психолози: љубителите на мачки се чувствителни, а какви се на риби, папагали…

18 април, 2020
muskarac-macka

Секој избор што го правиме во животот кажува нешто за нас. Без разлика дали ќе одлучиме за занимање, партнер, стил на облекување или вид миленичиња, ова се избори кои ја откриваат нашата вистинска природа, покажаа бројни психолошки студии. Затоа, ако вашиот љубен има домашно милениче, проверете дали ги има овие карактеристики…

Куче – опуштен тип

Овие миленичиња се знае дека се лојални, па затоа можеби очекувате вашиот љубовник на домашни миленици да ги има истите квалитети. Обично тоа се мажи кои се отворени за светот, опуштени, благородни души (особено ако имаат припитомени скитници), но исто така и многу посветени на вас и вашата врска. Експертите велат дека грижата за куче е најмногу како забава за дете – редовни прошетки, тренинг, редовни оброци…

Ако неговото куче е добро воспитано, очекувајте тој да се грижи за вас. Меѓутоа, ако миленичето е „невоспитано“, тој или таа може  имаат потешкотии да се наметнат како авторитет, на работа и во приватниот живот, што значи дека улогата ќе ви падне на вашиот грб …

Мачки

Чувствителен и предупредување вашиот избраник е „чувствителен“! Толку чувствителен, што очекува да ја споделите својата љубов со неговото милениче! Тој ќе ве преплави со секојдневни фотографии од неговата мачка во различни пози, со задолжителните коментари „нели е симпатична“. Љубителите на овие животни се многу ценети што се независни, многу претпазливи и лесно не влегуваат во врски. Ако ви дадат нешто, најголемиот грев што можете да го направите е да бидете рамнодушни. Покажете му дека го цените и го сакате, бидете нежни и за возврат ќе го добиете истото, само под услов да не покажете љубомора и посесивност. Исто така, бидете подготвени да ги поминете вечерите претежно во неговиот дом, бидејќи тој нема да сака да се раздели со мачката …

Риби

Без оглед колку убаво изгледаат во аквариум, ова се домашни миленици со кои не можете да се гушкате, а ова ви кажува нешто за нивниот сопственик … Како по правило, овие се мажи кои сакаат да бидат далеку, се малку ладни и не можат да изразуваат емоции … Не значи дека тие се нечувствителни, туку само ретко ги изразуваат кон живите суштества. Бизнис, тоа е нешто друго, еве и тие знаат да се наметнат. Естетиката им е одлична, и затоа физичкиот изглед игра важна улога во нивниот избор на партнер. Жената што ја сакаат мора да биде привлечна, елегантна и убава. Важно е тие да бидат прифатени во општеството, да можат да се изложуваат и да се покажат, исто како и нивните риби во аквариум.

Папагал – забавен

Ако вашиот избраник има папагал, сигурно нема да ви е здодевно! Овие се забавни мажи, кои сакаат да излегуваат, да се дружат, животот е голема забава за нив … Бидејќи тие одбрале милениче кое не може да се гушка, може да претпоставите дека тој не е еден од најмилите луѓе во светот. Тој многу ја цени неговата слобода, го почитува својот партнер, но не сака да биде ограничен. Овие луѓе се одлични слушатели (мора да бидат кога имаат толку бучно милениче), можете слободно да се обратите кај нив секогаш кога ќе ви биде тешко, тие ќе бидат среќни да слушаат и ќе ви помогнат ако можат. Ако сте исто така слободен дух, тогаш го пронајдовте идеалниот партнер.