Расправијата може да биде здраво во една врска, но само ако го направите тоа на вистински начин

21 мај, 2020
кавга

Откако ќе ја поминете фазата на меден месец, ќе започнете да се расправате со партнерот за банални работи. Конфликтот е нешто природно, а конфликтите раѓаат несогласувања и честопати водат до кавги.

Експертите за врски исто така забележуваат дека е многу опасно доколку партнерите никогаш не се караат. На овој начин избегнувате решавање на проблемите. Од друга страна, исто така лош знак е кога често се расправате. Затоа, се поставува прашањето, каква кавга е здрава и нормална во врските?

Целта на кавгата мора да биде да се реши проблемот, а не да се навраќаме на старите проблеми.

Понекогаш во одреден момент можеби сте фрустрирани од однесувањето на партнерот, па можеби е примамливо да се спомене секоја грешка што ја направил. Но, кога се расправате, треба да се придржувате кон работите што ве вознемируваат.

Еден од најбрзите начини да се скарате со партнерот е да го прекинете додека разговарате. Може само да доведе до хаос. Слушајте го вашиот партнер за да ја заврши својата мисла.Треба да знаете која е целта на вашата кавга. Кога и вие и вашиот партнер знаете зошто се расправате, имате можност да пронајдете компромисно решение.

Ако работите не доведат до решение, престанете да се расправате. Одморете се и кажете му на партнерот дека не можете да се справите со проблемот во моментов и дека сте презаситени.