4 август, 2020

Со искрена комуникација, станува се полесно. Денес, сексот станува толку јавен што е нормално да се гледа на телевизија, како и читањето списанија и портали за сите детали во врска со сексот, но помеѓу луѓето сеуште е табу тема. Многу се срамат да зборат на таа тема и поради тоа не се решаваат проблеми, врската се распаѓа, болести се пренесуваат и слично.

Сексуалноста денес е исполнета со страв како што била и во минатото само затоа што луѓето не напредувале во својата способност да зборуваат за сексот.На сексот често се гледа како елемент на емотивна врска иако во повеќето случаи е само сила која доаѓа сама по себе.

Идниот секс нема предвидени правила и закони бидејќи тоа место е неочекувано со случувања, повеќето парови не се препуштаат на таков реален секс ни во комуникација.

Комуникацијата клуч за се!

Не комуницирањето за секс и неговата обработка доведе до тоа да луѓето не го перципираат сексот како авантура туку како средство за постигнување удобност, опуштање. Луѓето често не сакаат да го загрозат нивниот досегашен сексуален идентитет. Но факт е дека овој идентитет не е изложен на предизвици и не ја губи својата форма.

Остави коментар

Почетна // Life Story // љубов и секс // Решете го срамот од сексот
Горе