Седум ситуации за време на сексот кои се непријатни и за мажи и за жени

18 мај, 2020
Naslovna

Не треба да има простор за страв кај партнерите во спалната соба. Сепак, некои студии покажале дека во сексот, мажите имаат чести грижи за големината на пенисот, постигнување и одржување на ерекција, додека жените се најмногу загрижени за физичкиот изглед. Од друга страна, некои стравови се универзални и кај двата пола.

1.Мускулни потреси и ненадејни грчеви

Сексот е физичка активност која бара добра форма. Ако не вежбате редовно, или не одржувате фитнес на некој друг начин, можно е дека среде посложена сексуална поза да почувствувате болка во мускулите или да почувствувате ненадеен спазам на телото. Физичката непријатност ќе ве натера да престанете со сензуалното уживање, но исто така да го намалите вашиот интерес за продолжување на дејството.

2.Потење на телото

Сексот ја стимулира секрецијата на пот на телото и ова е сосема нормална биолошка реакција. Но, и покрај ова, мажите и жените стравуваат дека мирисот и количината на секрети ќе го одвратат партнерот од понатамошно сексуално уживање. Имајте на ум дека редовните хигиенски навики треба да ги отстранат сите вистински причини да се грижите за вашата природна арома.

3. Како изгледа позадината од тој агол

Повеќето жени чувствуваат некаков вид непријатност поврзан со телото или неговите одделни делови. Кога станува збор за задникот, не е „вакцинирано“ ниту од мажи, кои се чувствуваат особено изложени на пози во кои партнерот има пристап до позадината и анусот.

4. Дали сте премногу бавен / премногу брз „на активирањето“

Координираното постигнување на оргазам во исто време кај две лица е толку редок феномен што стана урбан мит што никој не очекува во спалната соба. Секој има свој ритам, што дополнително е условено од „хемијата“ со партнерот и неговата вештина меѓу чаршафите. Понекогаш се плашите дека ви треба долго време за да постигнете оргазам? Не се вознемирувајте, тој ужива во секоја продолжена секунда.

5. Дали имате премногу малку / премногу влакна на телото

Некои жени претпочитаат влакна на градите на мажот, додека други сметаат дека е одбивна. Некои мажи сакаат „природна“ интимна фризура на жена, а други тело без влакна. Бесмислено е да се грижите за преференциите на вашиот партнер. Ако си во кревет, најверојатно е во ред за тоа прашање. Ако сакате да бидете сигурни – прашајте и постигнавте задоволителен компромис за обете страни.

6. Ненадејни телесни реакции

Можноста да се испушти ветер или некаков непријатен звук за време на сексот ги фрла двата пола во парализирана нега. Имајте на ум дека телото е изложено на одличен физички напор и дека произведува различни звуци. Ако нешто „се оддалечи“ од вас, смејте се, претворете го инцидентот во шега и продолжете да уживате во тоа.

7. Дали имате чудно лице во моментот на кулминација

Секој се грижи како изгледа во моментот на кулминација и какви звуци испуштаат од гласните жици. Не, не сте посебни. Заборавете на порнографските кореографии и сцени што сте ги виделе во европските уметнички филмови. Препуштете се во уживање.