Секој има свои причини: Зошто мажите и жените не сакаат секс?

30 октомври, 2020
секс

Еве што ги одвлекува луѓето од желбата за интимни односи

Една страница спроведе истражување во кое учествуваа 2.000 луѓе со цел да се утврди што е она што најмногу ги одвлекува од сексот.

Жените откриле дека, меѓу другото, многу им пречи кога мажот има „лоша техника“, додека на мажите им пречи кога нивната партнерка нема самодоверба во спалната соба.

Исто така, две третини од жените велат дека нивната желба се гаси кога мажот зборува за врските со поранешните девојки, додека 58 проценти истакнуваат дека се нервираат што мажите мислат дека врската е супер и завршена веднаш штом го достигнат својот врв.

Мажите полудуваат ако жената инсистира да се исклучуваат светлата додека водат љубов – 57 проценти велат дека тоа им е најголем проблем, а исто така им пречи доколку жената не испушта звуци за време на сексуалниот однос и лежи неподвижна (53 проценти).

Тие дури не се возбудени кога жената носи гаќички во стилот на Бриџет Џонс – 52% од нив велат дека желбата им ја гасат длабоки, големи или стари гаќи.

Заедничко и за мажите и за жените е тоа што им пречат домашните миленици во спалната соба, како и знаењето дека нивниот партнер изневерувал во минатото.

Дамите велат дека ја гасат својата желба дури и кога маж ќе им испрати несакана слика на полн орган и прашањето „Дали го сакате наскоро?“ Исто така ја намалува нивната желба и ги вознемирува ако некој маж гледа тајно филмови за возрасни, не сака да носи кондом или сака однос како оние што ги гледа во филмовите за возрасни.

Од друга страна, на мажите им пречи кога жената е позаинтересирана за телефонот отколку за нив, тие не толерираат лоша хигиена, нивната желба е изгасена ако жените се напорни и досадни, исто и недостаток на самодоверба на партнерката, како и лажењето за ерекциите.