Секоја трета личност гаси светло пред секс, но не затоа што им е срам

2 септември, 2020
seksoca


Сите понекогаш ги исклучуваме светлата за време на жешка забава под чаршавите, но можеби ќе ве изненади причината зошто Британците го прават тоа. Секоја трета личност што ќе го исклучи светлото пред сексот признава дека не станува збор за тоа што немаат самодоверба да го покажат своето тело под светлината, туку дека сакаат да заштедат на сметките за струја.


Истражувањето спроведено меѓу 2.000 возрасни Британци открива дека секој десетти Британец одбива да има секс со потенцијален партнер затоа што не сака да го исклучи светлото. Нешто помалку од една десетина од нив го исклучуваат светлото само за да заштедат електрична енергија, додека околу 25 проценти од нив ја сакаат темнината затоа што можат да ја остават фантазијата да дивее.

Elegant couple in the tender passion.

Портпарол на „Утилита енерџи“, кој го нарача истражувањето, вели дека сите очигледно имаме свои причини за исклучување на светлата во спалната соба.

– Разбирливо е дека некои луѓе можат да се чувствуваат самосвесно, додека на некои им е непријатно со вклучените светла за време на интимни моменти. Но, треба да се каже дека на сексот навистина треба да му се посвети многу време за да ги исклучите светлата за да има позначајно влијание врз сметката за електрична енергија – вели тој на шега. Истражувањата покажаа дека на почетокот на врската, потребни се два месеци пред двете страни да се чувствуваат пријатно за другата страна да ги види голи под светлата. Повторно, мажите ќе ја достигнат таа точка многу порано, веќе еден месец по почетокот на врската.

Types of Lighting Fixtures | HGTV


Околу шест од десет Британци често одат по куќата по партнерот, за да ги исклучат светлата оставени зад себе. Студијата покажа и нешто многу важно: Меѓу оние кои знаат каков ефект има светлината врз климата и климатските промени, повеќе од половина од испитаниците се подготвени да размислат за начинот на кој ја користат светлината и да видат како тоа може да го намали.