„Тоа е за црвен картон“: Жените признаваат кои машки грешки во сексот не ги толерираат

5 јуни, 2020
61888635-poljubac-ljubav-seks

Некои неуспеси во интимните моменти можат да ја намалат страста во еден момент. Откријте подолу кои грешки нема да ги простат жените за време на сексот.

  1. КРАТКА ПРЕДИГРА

Предиграта е навистина неважна за повеќето мажи. Ова веќе ми стана смешно, бидејќи ми се чини дека ние жените најмногу го изразивме нашиот став за ова јасно и гласно. Колку подолго, толку подобро. Никој не вели дека треба да трае еден час, но исто така не мора да трае ниту една минута.

Некако човек ми се чини себичен кога тотално го игнорира тој дел, имам чувство дека само негово задоволство му е важно. Предиграта е најдобриот начин да се покаже на жената желба да се разгали, а кога таа не е таму, тогаш имам чувство дека тој не го интересира тоа, дека тој само размислува за себе, затоа јас веднаш губам желба и волја. -Марија

  1. ИМИТАЦИЈА НА ФИЛМОВИ ЗА ВОЗРАСНИ

Сексот скоро никогаш не се прикажува реално во порно филмовите и затоа не ми се допаѓа кога мажот го прави тоа во кревет. Некако треба има опуштеност, а обидите да копирате порно актери се навистина ужасни и неприродни. – Ивана

  1. МРЗЕЛИВОСТ

Најмногу сум незадоволна кога човекот само ќе легне и очекува да ја извршам целата работа. Тоа е за црвен картон. Сексот мора да биде компромис, взаемно задоволување. Сè друго е само мрзеливост. – Марија

  1. ИГНОРИРАЊЕ ЖЕЛБА

Јас не се залагам за некои големи разговори за време на сексот, јас лично комуницирам онолку колку што ми треба за да покажам што ми одговара. Ако ги ставам рацете на одреден дел од моето тело, тогаш ги сакам таму, и од моето искуство мажите генерално не го земаат тоа како упатство, па затоа е подобро да им кажете јасно што сакате. Јас не простувам кога тиетоа го игнорираат дури и си го прават своето. – Сања

  1. Немање фантазија

Порано или подоцна има монотонија во кревет, особено ако сте со некого долго време. Сакам кога мажот во вакви моменти вложува малку напор и изненадува со некоја нова поза. Не простувам досада во кревет, треба да бидете имагинативни. Кристина