Тој е најдобар маж според хороскопскиот знак. Со нега нема за што да се грижите!

29 април, 2020
217453_profimedia0200527690_ls

Среќа во брак ќе најдете со овој маж.

Љубителите на хороскопот сакаат да ги анализираат своите (потенцијални) партнери врз основа на нивниот хороскопски знак. Подолу, дознајте какви се мажите родени во знакот на бик и какви се нивните квалитети и слабости во љубовната врска.

Кога станува збор за љубовта, биковите припаѓаат на групата поискрени ликови. Бик нема време за игри и едноставно не лаже. Тој очекува партнерот да го стори истото.

Тој едноставно не толерира неискреност. Тој сака да бидете токму она што сте во секое време и да не се преправате затоа што во спротивно тој губи доверба во вас.

Биковите обично сакаат врската да оди бавно. Темелното течение, чекор по чекор, претставува основа на квалитетен однос за нив. Со оглед на ова, не е изненадувачки што тие често се многу традиционално ориентирани.

Сепак, тие не се премногу склони да преземат иницијатива. Меѓутоа, кога ќе го сторат тоа, тие поминуваат многу време анализирајќи го својот потенцијален партнер, а потоа и приоѓаат кон него. Прво се малку срамежливи и тивки, кога ќе најдат жена што им се допаѓа, па стануваат многу шармантни и отворени. Тогаш срцето на понежниот пол е освоено.

Кога бикот е уверен во чувствата на партнерот, тогаш тој е најдобриот и најверниот човек на кој можете да помислите. Тој е вистински романтичар, претпочита врски кои се долги и не е тип за секојдневна забава. Не му се случува да го вложи своето време и емоции во краткотрајна врска.

Не очекувајте биковите да бидат спонтани и авантуристички. Тие ја сакаат својата рутина и не се откажуваат од тоа, па понекогаш може да изгледаат малку досадно.

Биковите често се многу нежни и чувствителни, но тоа се нивни одлични квалитети што ги прават да се разликуваат од мажите родени во други знакови.

Иако е крајно искрен, тој не сака да ги оптеретува другите со своите проблеми и е склон да ја крие сопствената тага, па понекогаш ќе мора да вложите добар труд за да откриете што му пречи.

Тој е фокусиран и решен да обезбеди удобен живот за себе и за неговото семејство. Тоа е причината зошто тој е често многу предаден на бизнисот и едноставно се стреми кон финансиска стабилност и мора да биде сигурен дека има сè под контрола.

Најголем недостаток на мажите родени во бик е веќе споменатата тврдоглавост. Тие тешко ги прифаќаат туѓите мислења и имаат потреба секогаш да бидат во право. Кога самите ќе си постават цел, тие ќе работат на тоа, а понекогаш и нема да го земат предвид мислењето на партнерот затоа што сметаат дека најдобро знаат тие самите!