„Требаше да се обидам и со жени“: Еве за што жалат сите во брак

27 јуни, 2020
brak

Посакувам отворено да им кажав на сите пред бракот дека сум бисексуалец. Ми се чини дека луѓето ме судат многу повеќе заради моите сексуални преференции за двата пола затоа што имам сопруг, е еден од коментарите.

Без разлика колку години се обврзуваат на „љубовта додека смртта не ги раздели“, многумина подоцна знаат да кажат дека треба да биле сами некое време и малку „да живеат“. Некои од нив неодамна напишаа анонимно на блогот „Whisper“ за тоа што точно жалат … Еве што велат:

Жал ми е што не родив бебе пред да се омажам. Мојот сопруг е прекрасен, но тој веќе има четири деца и одлучи дека „тоа е тоа веќе за него“. Не ми е жал што сум со него, но би сакала и јас да влезев во овој брак со дете, затоа што се откажав од таа идеа заради него – напиша жена од Пенсилванија.

– Посакувам да изгубев малку тежина пред брак. Гледам слики од свадбата и плачам кога ќе се видам – друга жена анонимно пишува.

– Посакувам отворено им кажав на сите пред брак дека сум бисексуалец. Ми се чини дека луѓето ме осудуваат многу повеќе заради моите сексуални склоности кон мажите и жените затоа што имам сопруг – пишува жена од Џорџија.

– Само кога би го можеал да го запознаам семејството на мојот сопруг подобро пред да се ожениме. Тие се неподносливи, и ако го знаев тоа, можеби не би решила да се омажам за него – пишува Германка.

– Жал ми е што не патував повеќе и не бев во врска со други жени. Честопати размислувам за тоа, но сега е доцна – се пожали Швеѓанка.