Венера во Девица внесува пресметка и мистерија во љубовните врски, од кои најголем бенефит ќе имаат Бикот, Јарецот и особено Девицата

11 октомври, 2020
1324828

До 2 октомври, Венера во Лав го збогати вашиот љубовен живот со разиграност и прикажување. Беше бурно и забавно, но од споменатиот датум љубовниот живот станува помирен и попресметлив бидејќи Венера се пресели во Девица, каде ќе остане до 27 октомври.

Земјените знаци Бик, Јарец и особено Девица ќе имаат најголема корист од овој транзит во однос на љубовта, сексот и разубавувањето. Ракот и Скорпијата исто така ќе бидат привилегирани додека Близнаците, Стрелците и Рибите ќе се соочат со предизвици, стапици и одложувања или откажувања.

Сигурноста добива се поголема важност

Со напуштање на Лавот и влегување во разумната и практична Девица, Венера силно ги промени вибрациите. Но, иако Венера е повоздржана во овој знак, неделите пред нас нема да бидат досадни. Како знак на земјениот Меркур, Девицата става голем акцент на безбедноста и чистотата, па затоа на партнерите ќе им биде потешко да се согласат на незаштитен секс и да се подготват повнимателно за интимно дружење. Околината наменета за блиски средби ќе биде средена и воздушеста за да ги натера партнерите да се чувствуваат што порелаксирано.

Бидејќи со Девицата управува Меркур, планетата на комуникација, запознавање и воспоставување нови врски ќе ви се олесни, без разлика дали барате ново момче / девојка или пријатели кои ќе ги вклучите во вашиот тим. Девицата е паметен знак, така што помалку ќе ве интересира изгледот на кандидатот, а повеќе неговите ментални доблести, вештини за управување со разговор и хигиенски навики. Лошата страна на Венера кај Девицата е склоноста кон жалење, сомневање и ситници во интимните односи.

За време на минувањето на Венера низ Девицата, љубовниците најмногу ќе се среќаваат во приватни простори, далеку од очите на јавноста. Тие ќе изразат љубов помалку театарски, а повеќе со мали белези на внимание како да вршат услуги, да прават домашни работи и да даваат нешто корисно, како влечка или футрола за паметен телефон. Многу нови парови ќе се сокријат од околината, но не мора затоа што нивната врска би била забранета или на кој било начин несоодветна. Тие едноставно ќе се чувствуваат подобро ако никој друг не знае за нивната врска.