Заедничкиот оргазам е толку проклето неостварлив. Или ве уверија во тоа!

20 декември, 2020
a7c46f19e05703ebe0974fbc7d32aeb1615a50cf3_articlemain


Создадете триење!

Бидејќи повеќето жени достигнуваат оргазам побавно од мажите, потребно е да се користат стратешки техники за предигра.

Активирајте се па забавете

Зголемете ја стимулацијата, а потоа забавете ја, но сепак одржувајте ја возбудата.

Соочете се

Мисионерска поза во која остварувате контакт со очите ќе ви помогне заедно да го достигнете големото О, бидејќи можете да гледате невербални сигнали, кога некој од вас е на работ, а покрај тоа ја зголемувате и интимноста на овој начин.

Бидете горе

Ова е една од најдобрите пози за симултан оргазам, бидејќи на овој начин ја прилагодувате стимулацијата кон себе, а во исто време неговата гордост останува будна.

Игра на зелено и црвено светло

Ако чувствувате дека вашето момче е на работ, а вие не сте, застанете и направете нешто друго неколку минути, бакнувајте се, масирајте и допирајте. Откако неговата возбуда ќе се смири малку, продолжете со вашиот однос.

Вежбајте заедно

Вежбите на Кегел не се наменети само за жени, тие се одлични и за момците, затоа што на тој начин можат да ја одложат својата кулуминација, затоа научете му ја техниката. Кога ќе се приближи до кулминацијата, оставете го да дише длабоко и да направи една бавна и долга контракција.

Користете љубовни мускули

Од друга страна, поради вежбите на Кегел порано ќе доживеете кулминација. Кога сте напалени, смалете ги мускулите на карлицата и ќе ја постигнете целта.

Физичка комуникација

Дојдете до вашиот сопствен код, така што вашето момче знае дека сте близу. На пример, лижењето на усните може да значи дека сте при крајот, или стискање на рацете или ги допирате градите.