Жената е таа која го контролира дејствието на чинот: Идеална секс поза за мрзливи мажи

7 јуни, 2020
секс поза

Сексуалната поза наречена „потчинета варијанта“ може да биде идеална за карантин во екот на корона пандемијата, бидејќи обезбедува доволно растојание помеѓу партнерите.

Имено, мажот е легнат на грб, а жената седи на него свртена со грб, но телото го навалува наназад, потпирајќи се на рацете или на партнерот, или на одредена површина. А нозете ги истегнува напред (можеби наназад, во зависност од индивидуалната позиција).

Жената е таа која е одговорна да го насочи пенисот кон вагината, и кога доаѓа до пенетрација – балансира напред – назад потпирајќи се на рацете и користејќи ја силата на нозете.

Во поза како оваа, мажот може лесно да стигне до градите на жената. Таа е таа што целосно ја контролира длабочината и брзината на пенетрацијата, а мажот може малку да се движи ако му одговара побрзо темпо.

Во „потчинета варијанта“ пенетрацијата не е многу длабока. Внимавајте, затоа што ако движењата се брзи и неконтролирани, пенисот лесно може да излезе од вагината. Оваа поза е идеална во комбинација со друга поза по ваш избор.

Што се однесува до аналниот секс, тој е можен во оваа поза, без поголеми промени во однос на вагиналната пенетрација.