Жената треба и мора да се промени поради мажот: Еве зошто!

22 април, 2020
ljubovna vrska

Кога овој чекор е прифатлив и зашто?

Многу жени во нивните животи размислуваат дали да се променат поради нивниот маж, како би биле повеќе сакани или ценети од негова страна.

Јас велам: Да, вреди да се промениме заради мажот. Еве зошто и во кој случај!

Ако некое лице се смета себеси за идеално, треба да се бега од што побрзи од тие луѓе. Невозможно е да се разговара за ништо со таквата личност, таква личност секогаш смета дека е во право за се. Реалноста е оваа: никој не е совршен. Напротив, далеку сме од тоа.

Кога стапуваме во контакт со некоја личност, тешко е целосно да се поклопиме, таквите парови се исклучително ретки, ако воопшто ги има. Секогаш има некои разлики во размислувањето или некое друго несогласување за некоја тема. Може да има повеќе или помалку, но тие дефинитивно постојат во секоја врска.

Затоа секогаш велам: Вие не можете целосно да се согласувате со вашиот партнер, можете само да се прилагодите.

Ако вашиот партнер ви каже дека не си одговарате (или вие му го велите ова), дали лицето кое го зборува ова е подготвено да се промени? Не е.

Таквата личност префрла сè на друга, и ништо повеќе. Но, ако тој сака да се промени и да ве натера да се подобрите, тогаш треба да се потрудите. Да не се менувате, ниту вие, ниту тој или таа, туку подобро да се согласувате. „Променете се на ист начин“.

Кога вреди да се смените за некој близок?

Како прво, не треба да се тргнува од погрешна страна, но тоа, како и ние, не е совршено. Второ, еден компромис ќе ја промени ситуацијата на подобро.

На секој од нас му е потребен живот придружник, а не потрошувач кој ќе го повлече она што му одговара. Среќните односи се засноваат на еднаквоста на партнерот и меѓусебното разбирање. Никој не е повисок или понизок од кој било друг, ниту некој е подобар или полош.

Онаму каде што нема еднаквост и каде едниот е надлежен, а другиот трча по него и се согласува со се, нема среќа. Нема иднина. Крајот е сигурен, само е неизвесно што ќе биде и колку болка ќе предизвика.

Значи, единственото време што треба да се смените заради партнерот е кога тој или таа е подготвена да се промени на ист или соодветен начин заради вас.