Жените ги оценија 5-те непрактични и тотално преценети сексуални пози!

23 ноември, 2020
плажа

Многу луѓе, особено луѓето кои снимаат порно филмови, мислат дека мисионерската позиција во која жената „само“ лежи на грб, а мажот е над неа и „прави сè сам“ е најздодевната, најлошата позиција во сексот. Сепак, истражувањето спроведено од веб-страницата Редит меѓу милиони нејзини читатели покажаа дека ситуациите и позициите во сексот се апсолутно преценети, затоа што се или непријатни, опасни или едноставно непрактични.

Секс под туш

Љубовната сцена под туш е симбол на врвната страст. Можеби да, но еднаш. Следниот пат се размислуваме дали ќе се лизнеме, исто нема каде да се потпреме, се плашиме дека ќе се сруши стаклото под тушот, дека некој ќе се лизне и падне или пената ќе стигне таму каде што не треба, на пример во очите…

Секс во автомобил

Да, тоа сугерира ненадејна возбуда и многу добра волја – но тоа носи голем ризик дали ќе бидете откриени. Секако, има и такви кои се уште повеќе возбудени од тоа – опасноста да ве фатат (па дури и да ве гледаат) и сексот се идеална комбинација. Но, за повеќето жени, стравот е како ладен туш, предизвикувајќи непријатност и желба да се запре. Покрај тоа, просторот помеѓу воланот и спуштеното седиште не е за секого. За некои, тоа е премногу тесно, непријатно, не ви дозволува навистина да се истегнете и да се ослободите од облеката и инхибицијата. Повеќето испитаници се согласија дека сексот во автомобил е само за тинејџери, затоа што тие немаат друга опција.

Секс на плажа

Испитаниците сметаат дека ова е исто така преценето. Звучи исклучително романтично, природата е таа што дополнително нè ослободува и возбудува, но песокот на гениталиите може значително да ја намали возбудата.

Поза 69

Вие орално го задоволувате, тој ве задоволува вас. Звучи како одлична поза. Сепак, многу испитаници рекле дека е невозможно да се препуштат на сопственото задоволство, додека му го давале тоа толку интензивно на партнерот. Впрочем, приговорот е дека обезбедувањето и примањето задоволство не работи истовремено. За многумина, оваа позиција е непријатна, а за повеќето е преценета.

Орално со поглед

Меѓу преценетите пози во сексот, жените го истакнаа оралното задоволство на мажот и обидот истовремено да го гледаат заљубено со очите. Добро, ја разбираме машката позиција, ужасно е возбудливо ако го фатите уживањето во женските очи. Женска страна: Ужас (скоро невозможна) и потполно непотребна! Може да се каже дека сите позиции што вклучуваат акробатски вештини и сила наместо релаксација и уживање, навистина не ни требаат!