Жените кои први приоѓаат на мажи се во предност!

1 јуни, 2020
daa44f33f5202f23805054afc074f6e7fc07cc98

Претежно мажите им пристапуваат на жените, а оние дами кои се осмелуваат да го направат првиот чекор имаат посреќна и поуспешна врска, се вели во резултатите од истражувањето спроведено од веб-страницата за датира ОК Купид. Вистинско време е жените да преземат иницијатива и да не губат време да чекаат партнер кој ќе ги исполни нивните критериуми.

Студијата вели дека мажите испраќаат многу повеќе пораки од жените, но можат да поминат неколку недели или месеци на страници за дружење, со надеж дека вистинската ќе стапи во контакт со нив. Затоа е време да ги преземете работите во свои раце. Дамите кои го преземаат првиот чекор, веднаш ќе го разбудат интересот на мажите и имаат два и пол пати поголема шанса да остварат контакт со спротивниот пол.

Заклучокот на споменатата страница е дека луѓето најмногу се одлучуваат за луѓе кои се поубави од самите себе, а мажите претежно за жени кои во просек се 17 проценти поубави од нив. Но, не е сè во изгледот, туку во целокупната привлечност, што подразбира нивниот социјален статус и интереси.
За повеќето луѓе кои користат страници за дружење, крајната цел е да започнат врска и да најдат сродна душа. Но, ако жената го направи првиот потег, веројатноста дека тоа ќе се случи е многу поголема.

Истражувањето на веб-страницата за пронаоѓање на партнер, The League, откри дека секоја трета двојка на нивна апликација започнала соодветно благодарение на изгледот на женска личност, како и дека во партнерството што резултирало во ангажман, иницијаторите биле претежно жени.