Љубовта здебелува! Еве колку килограми качуваат жените додека се во врска и дали се за тоа виновни мажите

20 јуни, 2020
couple-eating-pizza-home_23-2148540314

Истражувањата на американскиот универзитет во Северна Каролина, потврдија дека жените во просек се здобиле со 6-8 килограми за време на петгодишна врска.

  • „Паровите несвесно се имитираат едни со други во изборот на храна и навиките за јадење. За жените е „опасно“, затоа што мажите можат да јадат повеќе без тоа да биде видливо веднаш на нивната линија“, објасни американскиот психолог Сузан Алберс.
  • „Ако еден од партнерите избере здрав оброк, голема е веројатноста и другиот партнер да го стори истото. Најдобро е да се обезбеди храна со малку калории и зеленчук. Она што исто така можете да го направите е да ги замените вечерата и киното со нова активност или прошетка заедно“, додаде Сузан.