Масажата на лице како must have за уживање

16 мај, 2020
масажа

Многу луѓе уживаат во масажа на телото, но познато е дека лицето и деколтето бараат еднаква грижа и внимание.

Масажата е составен дел на целосната нега на човекот, а нејзиното значење треба особено да се истакне кога станува збор за третманите на вратот, лицето и деколтето. Техниката за масажа е ефикасна во релаксирање, помага во олеснување на стресот, ја намалува напнатоста, ги ублажува главоболките и помага при спиење. Ефектите од масажата или третманот се корисни пред се заради подобрување на микроциркулацијата, циркулацијата на крвта, релаксација на мускулите, што го обновува физиолошкиот тонус, што го подобрува исфрлањето на течностите и го намалува отокот во одредени региони.

Како резултат, се постигнува хармонија и енергетска рамнотежа на телото. Кога станува збор за превенција, масажата не само што спречува акумулација и ширење на штетни материи и вишок вода, туку го спречува и блокада на енергетските текови, како и мускулен напор и хипертонија. Масажата, исто така, има задача да ги препознае причините за стресот и има превентивно влијание врз организмот. Го освежува и опушта телото и ја има својата примена во скоро сите заболувања на нашето тело.

Масажата стана составен дел на сите козметички третмани. За време на примената на соодветни техники за масажа, како и козметички препарати, мора да бидеме исклучително внимателни.