MAЖИТЕ СЕ ОНИЕ КОИ ПРВИ СЕ ОДЛУЧУВААТ ЗА РАЗВОД: Ова е причина број 1!

15 септември, 2020
muskarci_se_cesce_odlucuju_na_razvod_ovo_je_razlog_broj_1_930487437

Истражувањата покажаа дека мажите се тие кои први поднесуваат барање за развод.

Бројни студии покажаа една работа – мажите се оние кои почесто одлучуваат да се разведуваат, а сега е откриена и причината број еден – неисполнети очекувања.

Имено, студиите покажаа дека разводот честопати е последица на браковите каде мажите не работат со полно работно време, а тоа се случува затоа што постојат очекувања што не ги исполнува мажот или жената во бракот.

Поточно, ако мажот очекува да работи со полно работно време, но не работи, тој станува депресивен, прави грешки во врската и го загрозува бракот.

Ако жената очекува да работи со полно работно време, а тој не, жената ќе го сфати тоа како сигнал што и кажува дека не е добар сопруг, објаснуваат научниците.

Друг интересен факт е – ова истражување потврди дека нормата во која сопругот е главен „носител на храна“ во семејството е сè уште крајно длабоко вкоренета во општеството, дури и во најнапредните.