Овие фустани повторно се враќаат во мода!

21 јуни, 2020
haljina-1


Slip фустанот влезе во светот на модата во 1920 година, како начин да се замени корсетот, што беше потешко да се произведува и пронајде за време на војната. Како и да е, до 1990-тите, ноќницата беше користена само како долна облека и влезе во светот на модата како предмет на облека пред само 25 години кога дизајнерите почнаа да создаваат фустани инспирирани од долна облека. Иако во еден момент во последните години се чинеше дека овој тренд исчезнува, денес повторно свилениот фустан влезе во нашите животи поубаво од кога било досега.


Slip фустаните се моден тренд кој беше многу популарен во деведесеттите години и сè уште спаѓа во трендовите што многу жени не можат да ги прифатат. Сепак, комбинирањето на ваков фустан со вистинска облека, додаток, шминка и фризура може да изгледа многу шармантно, луксузно и елегантно, без страв дека ќе изгледате како да облечете ноќница.