МОНАШКИТЕ КАПКИ СЕ ЛЕКОВИТИ, ЛЕК ПОСТАР од 2.500 години: Тие спречуваат срцев удар, ги елиминираат главоболките и тоа не е се

6 јуни, 2020
цџвцвџвџ

И со строго почитување на упатствата, овој рецепт го подмладува целиот организам и веднаш го подобрува имунитетот.

Во урнатините на стариот храм, кој беше целосно заборавен, во дивините на Тибет, експедицијата на УНЕСКО откри во 1971 година рецепт за здравје напишано на глинени табли.

Исто така, опишан е методот на примена на тој лек, стар над 2500 години. Рецептот е преведен на скоро сите светски јазици, а многу истражувачи тврдат дека овој рецепт е одговорен за долговечноста и здравиот живот на луѓето во Тибет.

Имено, нема да ве изненади кога ќе чуете дека тоа е всушност лук, природен антибиотик, кој очигледно е познат како едно од нај лековитите растенија во светот илјадници години.

Луѓето денес го користат навистина слабо, иако е борец против многу малигни заболувања и бактерии, што е докажано повторно со овој антички запис.

Рецептот што се наоѓа во Тибет со лук, го ослободува организмот од масните наслаги, го подобрува метаболизмот и еластичноста на крвните садови и клетките. Спречува срцев удар, склероза, апоплексија и формирање на тумор, помага при мигрена, висок крвен притисок, сите бактериски и габични инфекции, пневмонија, ја елиминира бучавата во главата, го подобрува видот, се бори со импотенција и многу повеќе.

И со строго почитување на упатствата, овој рецепт го подмладува целиот организам и веднаш го зајакнува имунитетот.

Овој лек се нарекува и “капки на монахот” и запишано е дека е подготвен на следниов начин:

Темелно исчистете и измијте 350 грама лук, ситно исецкајте и истолчете со дрвен или глинест толчник.

Мешаната маса ставете ја во 300 грама со најмалку 75% алкохол.

Затворете го садот цврсто и чувајте го на ладно место 10 дена. После тоа, исцедете ја целата маса преку цврста крпа и исцедете го остатокот добро. Добиената течност ставете ја во соодветен сад или шише, затворете ја и чувајте ја на ладно место 2 до 3 дена, а потоа започнете со третманот. Важно е лукот да не го допира металот (метални садови, лажици) во која било фаза на подготовка.

Ден 1 – појадок 1 капка – ручек 2 капки – вечера 3 капки

Ден 2 – појадок 4 капки – ручек 5 капки – вечера 6 капки

Ден 3 – појадок 7 капки – ручек 8 капки – вечера 9 капки

Ден 4 – појадок 10 капки – ручек 11 капки – вечера 12 капки

Ден 5 – појадок 13 капки – ручек 14 капки – вечера 15 капки

Ден 6 – појадок 15 капки – ручек 14 капки – вечера 13 капки

Ден 7 – појадок 12 капки – ручек 11 капки – вечера 10 капки

Ден 8 – појадок 9 капки – ручек 8 капки – вечера 7 капки

Ден 9 – појадок 6 капки – ручек 5 капки – вечера 4 капки

Ден 10 – појадок 3 капки – ручек 2 капки – вечера 1 капка

Ден 11 – појадок 25 капки – ручек 25 капки – вечера 25 капки

Продолжете да земате 25 капки 3 пати на ден додека не ја искористите целата течност од садот.

Се препорачува да се повтори третманот по пет години.