Можете ли да погодите: Еве што мислат мажите додека мастурбираат!

12 октомври, 2020
нормално

Потребата за мастурбација е сосема нормална.

И оној што го прави тоа, може да размисли за што било во тоа време.

Меѓутоа, ако учествувате во истражувањето како некои мажи, ситуацијата ќе биде малку поинаква.

Истражувањето го водеше невропсихологот Кристијан Јолај и во него учествуваа вкупно 1.516 лица од Канада (717 мажи и 799 жени, чија просечна возраст е 30 години).

Тие прво оценија 55 дадени сексуални фантазии, а потоа запишаа кои им се омилени.

Истражувачките водачи ги поделија резултатите во „ретки фантазии“ (помалку од 2,3 проценти. На пример: секс со животни). Невообичаени фантазии (до 15,9 проценти. На пример: мокрење на партнер, секс со проститутка) и „типични / заеднички фантазии“. (На пример: секс на јавно место, секс со две лица.)

Истражувањето е спроведено од страна на Одделот за психологија на Универзитетот Квебек Троа-Ривиер во Квебек и Институтот Филип-Пинел од Монтреал. Студијата е објавена во „Journalурнал за сексуална медицина“.

Еве ги првите 10 фантазии на мажите (од категоријата „типични / вообичаени фантазии“):

84,5 проценти – секс со две жени
82 проценти – гледајќи како две жени имаат секс
82 проценти – секс на невообичаени места (на пример: јавен тоалет, канцеларија…)
75 проценти – секс со повеќе од три жени
72,5 проценти – секс со непозната жена
64,5 проценти – анален секс
63 проценти гледаат како се соблекува непозната жена
60 проценти – сексуална доминација над жена
57 проценти – секс со многу помлада жена
53 проценти – дека жената сексуално доминира