НАУЧИВ ДА ГО ЧИТАМ ГОВОРОТ НА ЖЕНСКОТО ТЕЛО: Добро ги проучив сите ЗНАЦИ и никој од нив не може да ме измами!

16 септември, 2020
лјубов

Понекогаш сè е буквално пред вашите очи, само треба да научите да ги препознавате знаците.

Ако не сте сигурни каков впечаток и оставивте на девојчето, доволно е да го следите нејзиниот јазик на телото, и сè ќе ви биде јасно. Овие сигнали ќе ви кажат повеќе од какви било зборови, па затоа, мажи, внимателно гледајте затоа што од тоа зависи иднината на вашата врска.

Подгрбавен став

Ова ви кажува дека сте одбивни за неа и дека таа сè уште ги чува своите атрибути за некој друг. Оваа позиција природно ги прикрива градите и приврзаноста, но „отвореноста на срцето“ не е присутна тука.

Гребење

Гребење на кој било дел од телото (обично раката или рамото) и кажува дека е непријатно во твоето присуство и дека сака разговорот да заврши што е можно побрзо. Исто така, имајте на ум, таа исто така може да го гребе лицето и на тој начин да ве извести дека нејзиниот разговор е неизмерно досаден.

Немирни очи

Ако не ве погледне директно во очи и лута по погледот, бидете сигурни дека ова е еден од типичните симптоми на незаинтересираност. Не трошете го нејзиното или вашето време, бидејќи во овој случај, разговор што може да потрае може да ви даде лажна надеж.

Прекрстени раце

Овој став, патем, во комуникација од секаков вид значи дека таа не е отворено за вас и сака да ја држи дистанцата. Понекогаш овој гест се смета за одбранбен механизам против личност чија компанија сигурно не ви се допаѓа.

Кисела насмевка

Ова е многу препознатлив вид насмевка, па дури и децата знаат како да ја препознаат. Тој е препознатлив во очите на личноста што го принудува, не е искрен затоа што со присилна насмевка очите остануваат мирни и неподвижни.