Не јадете леб, не јадете слатко, а вашите килограми одат нагоре… Луѓето кои ја имаат ОВАА крвна група најтешко слабеат!

12 септември, 2020
леб насловна

Причината ќе ве изненади…

Ако сте меѓу оние за кои слабеењето е скоро невозможна мисија, можеби причината е вашата крвна група. Нутриционистот Сима Кана објасни дека луѓето кои имаат крвна група АБ + или АБ – многу потешко ги елиминираат несаканите килограми.

Причината? Луѓето со овие крвни групи тешко можат да ги променат своите навики кога станува збор за храната. Оние со крвни групи О + и Б + полесно ќе се ослободат од несаканите масни наслаги.

Луѓето со Б + крвна група имаат поголема базална метаболичка вредност (БМР), што го отежнува здебелувањето, објаснува др. Сима. Ако сте личност со крвна група А, тогаш дали сте подложни на зголемување на телесната тежина или не зависи од вашата генетика.

Naturopath Peter J. D’Adamo создаде диета за секоја крвна група и тврди дека храната што ја консумираме реагира со нашата крв, така што диетата дизајнирана според крвните групи е одличен избор за стимулирање и забрзување на варењето на храната, наведува тој.

Покрај тоа, на овој начин можете да спречите развој на разни болести кои ви се закануваат, објаснува Д’Адамо и наведува дека придржувајќи се до планот за диета за вашата крвна група, лесно можете да ја постигнете посакуваната тежина и да го продолжите животот.