Не спиете со ПАРТНЕРОТ во иста соба? ЕВЕ што зборува тоа за вашата врска!

5 октомври, 2020
profimedia-0307562640

Резултати од истражувањето

Да се ​​живее со партнер обично значи да спиете во ист кревет.

Сепак, резултатите од студијата во Торонто покажаа дека вашата врска ќе биде поздрава и постабилна ако спиете во посебни кревети како партнери.

На овој начин паровите имаат време за себе, да читаат книга, да разговараат со пријателите или само да лежат во тишина.

Истражувањата покажаа дека луѓето кои не спијат доволно остануваат мрзливи и под стрес скоро целиот следен ден. Ако двојките спиеле помалку од седум часа во последните две ноќи, најверојатно ќе се караат.

Научниците предупредија дека стресот и недостатокот на сон можат да влијаат и на сериозни здравствени проблеми како што се дијабетес, кардиоваскуларни болести, Алцхајмерова болест и артритис.